-

 

ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 26 آبان 1400

 چطور می توانم یک وکیل خوب در ایران و شهر تهران پیدا کنم ؟

من مقیم خارج از کشور هستم  و دو سوال دارم؛ اول اینکه چگونه می توانم یک وکیل خوب در ایران و شهر تهران پیدا کنم و دیگر اینکه چطور و از طریق چه راه هایی به آن وکیل انتخابی وکالت بدهم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 402

پاسخ – چطور یک وکیل خوب در ایران و شهر تهران پیدا کنم و وکالت بدهم ؟

  • عقد وکالت هم مانند سایر عقود معین در قانون مدنی از قواعد عمومی قرارداد ها پیروی می کند.
  • در مورد عقد وکالت باید گفت که چون این عقد از عقود رضایی تلقی می شود، با ایجاب و قبول طرفین یا به تعبیری دیگر توافق اراده طرفین این عقد شکل می گیرد.آنچه که کاشف از قصد و رضای طرفین قرارداد است ایجاب و قبول نام دارد. ایجاب عبارت است از آن که یکی از طرفین نخست اراده خود را بر ایجاد رابطه حقوقی معین اعلام دارد؛ و قبول عبارت است از اعلام پذیرش رابطه حقوقی مزبور به  وسیله طرف دیگر.( ایجاب کننده را موجب(شما) و قبول کننده را قابل(وکیل دادگستری) می نامند.)
  • در نظام حقوقی ما قرارداد با مکاتبه نیز مورد توجه حقوقدانان قرار گرفته است و زمانی این مسئله مورد توجه قرار می گیرد که طرفین قرارداد در زمان انعقاد قرارداد یا نماینده های قانونی آنها حضور نداشته باشند.
  • درباره قراردادی که با مکاتبه انجام می شود چهار نظر بین حقوقدانان وارد شده است که هر کدام را جداگانه مورد بحث قرار می دهد:

نظر اول - قرارداد زمانی کامل می شود که قبول کننده اراده خود را از طریق امضای نامه یا تلگرام یا امثال آن ابراز کند ، اگر هنوز نامه را ارسال نداشته باشد.این نظریه به سیستم اعلان وارده معروف است.
نظر دوم - برای تحقق عقد نامه باید ارسال شده باشد، چنانچه که به اداره پست یا نامه رسان تحویل داده شده باشد، در این زمان است که عقد کامل منعقد شده است. این نظریه به سیستم ارسال معروف است.
نظر سوم- قرارداد در زمان وصول نامه به ایجاب کننده منعقد می شود. از این رو این نظریه را سیستم وصول نامیده اند.
نظر چهارم - زمان انعقاد قرارداد زمانی است که ایجاب کننده از قبول آگاه می شود و به عبارت دیگر قرارداد هنگامی منعقد می گردد که نوشته مبنی بر قبول وصول و اصل و ایجاب کننده از مضمون آن آگاه باشد.

  • قول احسن نظر سوم و چهارم است که قرارداد با توافق اراده طرفین منعقد می شود و این توافق با ایجاب و قبول حاصل می گردد و شرط دیگری لازم نیست . اگر اطلاع ایجاب کننده را از قبول در عقد لازم بدانیم شرطی را که قانون نخواسته است بدان افزوده ایم.
  • از ماده 339 قانون مدنی هم چنین بر می آید که برای انعقاد قرارداد ایجاب و قبول کافی است.
  • قانونگذار در هیچ موردی آگاهی ایجاب کننده از قبول یا وصول قبول را شرط انعقاد قرارداد ندانسته است. بنابراین می توان نظریه صدور را در ایران پذیرفت. لیکن همیشه نمی توان گفت که به محض نوشتن نامه و امضای آن قبول قطعی تحقق یافته است، زیرا ممکن است قبول کننده هنوز تصمیم قطعی درباره قبول عقد نگرفته باشد و قبول تحقق نیافته است.
  • به هر حال باید گفت که قبول کننده تا وقتی که نامه قبول را نزد خود نگه داشته است و ارسال نکرده است و می تواند آن را نابود کند قبول شکل نگرفته است. هنگامی قبول به ایجاب پیوست می خورد که نامه قبول به طور مثال به اداره پست تحویل داده شده باشد.به دیگر سخن ارسال را کاشف از قبول تلقی خواهیم کرد.
  • ایرانیان مقیم خارج از کشور، برای تنظیم وکالت نامه برای رسیدگی به در خواست‌های خود در ایران باید موارد زیر را انجام دهند:

1- افراد باید به سایت تایید اسناد کنسولی (تاک) مراجعه و ثبت‌نام کنند. اطلاعات مربوط به فرد به عنوان موکل و همچنین اطلاعات وکیل وی، باید کامل و عیناً مطابق شناسنامه‌های ایرانی‌ باشد.
2- پس از ورود به سامانه تاک به قسمت پروفایل، نمایندگی یا کنسولگری ایران در کشوری که در آن سکونت دارند مراجعه و  سپس وارد قسمت “وکالتنامه” شده و نوع وکالتنامه مدنظر خود را انتخاب کنند.
3- ابتدا وکالتنامه را تنظیم و تکمیل کنند و بعد از اطمینان از متن وکالتنامه دکمه تایید را بزنند تا کد رهگیری به آن‌ها داده ‌شود.

4- وکالت دادن به وکیل دادگستری در ایران ثبت نام در سامانه ثنا و تنظیم وکالتنامه الکترونیک است.در حال حاضر امکان ثبت نام برای ایرانیان مقیم خارج از کشور از طریق سایت عدلیران وجود دارد (البته در صورتی که کارت ملی جدید دریافت یا درخواست کرده باشند).

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حوقی ما

 

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص و هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری کلیک کنید.