موارد ممنوع الخروجی بابت مهریه و راه های رفع آن
همسر سابقم را ممنوع الخروج کرده بودم از سال ۲۰۱۹ کمی قبل از شروع کرونا اما بعد که کرونا شروع شد ایشان در رفتن به ایران تاخیر شد تا اینکه سال ۲۰۲۰ مهر ماه تقریبا رفتن ایران و متوجه شدند که ممنوع الخروج هستن من وکیل خودم را در جریان گذاشتم که اکه با ایشان تماس بگیرند من خواهان کل مهریه هستم. اما اکنون با کمال تعجب میبینم که ایشان خیلی راحت به خارج از ایران آمده اند. آیا ممنوع الخروجی تاریخ اعتبار دارد؟ یا باید به همکاری وکیلم با ایشان مشکوک شوم؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 6624
پاسخ – آیا ممنوع الخروجی مدت اعتبار دارد ؟
- در ابطه با موارد ممنوع الخروجی بابت مهریه و راه های رفع آن باید گفت ممنوع الخروج بودن یعنی عدم اجازه ی خروج قانونی فرد از کشور. ممنوع الخروجی می تواند مطابق قانون به دلایل گوناگونی برای افراد صادر گردد.
- به موجب ماده 23 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، زمانی که هیچ مالی از محکوم علیه جهت وصول محکوم به از محل آن یافت نشود محکوم له می تواند از دادگاه اجرا کننده ی حکم درخواست ممنوع الخروج کردن محکوم علیه را بنماید، دادگاه قرار ممنوع الخروج کردن بدهکار را صادر می کند.
- بنابراین، پس از صدور رای محکومیت مهریه اگر محکوم علیه مهریه را نپردازد و پس از استعلام سه گانه از ثبت اسناد و املاک کشور و پلیس راهور و بانک مرکزی، اموال محکوم علیه تکافوی پرداخت مهریه را ننماید و حکمی در خصوص اعسار محکوم علیه از پرداخت مهریه صادر نشده باشد، زوجه می تواند از قاضی اجراکننده ی رای تقاضای صدور قرار ممنوع الخروج کردن زوج را بنماید.
- لازم به ذکر است که درخواست ممنوع الخروج کردن بدهکار به درخواست محکوم له زمانی ممکن است که رای قطعی بابت محکومیت بدهکار از دادگاه صادر گردیده باشد.
- همچنین رای ممنوع الخروج شدن که توسط دادگاه صادر می شود قابل اعتراض خواهد بود و افراد می توانند در ظرف 20 روز اعتراض خود را تقدیم دادگاه تجدید نظر کنند.
- یکی دیگر از موارد ممنوع الخروجی زوج، ممنوع الخروج کردن زوج بابت مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت می باشد. پس از آنکه زوجه به دفتر ازدواجی که در شناسنامه و عقد نامه قید شده و نکاح را ثبت کرده مراجعه نموده و تقاضای صدور اجرائیه کرد، می تواند به اداره اجرای ثبت اسناد مراجعه نموده و زوج را ممنوع الخروج کند.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
راه های رفع ممنوع الخروجی
1- اجرای رای و پرداخت مهریه
2- اثبات اعسار محکوم علیه یا همان زوج
3- اخذ رضایت از محکوم له یا همان زوجه
4- سپردن تامین مناسب یا تحقق کفالت
5- تقسیط مهریه
6- در برخی موارد اشخاصی به لحاظ نوع کار و حرفه خود که لازمه آن خروج از کشور است، به استناد رای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عدالت اداری که در تاریخ ۲۳ بهمن ماه سال ۸۰ صادر گردید، پس از احراز شرایط خاص بدهکار که با مفاد رای صادره مطابقت داشته باشد ممنوع الخروجی بدهکار رفع می شود
7- درخصوص سفر واجب که وجوب آن از قبل ثابت شده باشد و سفرهای درمانی ضروری، دادگاه با اخذ تامین مناسب، موقتاً به محکومعلیه اجازه خروج از کشور را میدهد.
رفع ممنوع الخروجی از طریق اداره ثبت
1- مرد مهریه را پرداخت کند.
2- زن از تقاضای ممنوع الخروجی مرد منصرف شود.
3- دادگاه و مراجع قضایی قرار یا حکمی مبنی بر رفع ممنوعالخروجی مرد به لحاظ پذیرش حکم اعسار وی صادر کنند.
پاسخ به سوال مخاطب در خصوص موارد ممنوع الخروجی بابت مهریه و راه های رفع آن
♦ در پاسخ به پرسش شما باید گفت وقوع هریک از موارد مذکور در متن می تواند موجب رفع ممنوع الخروجی همسر شما شود. در رابطه با اعتبار مدت ممنوع الخروجی باید گفت ممنوع الخروجی مشمول مرور زمان نخواهد شد و تا زمانی که در دستگاه ذیربط موضوع حل نشود امکان رفع ممنوع الخروجی وجود ندارد.
♦ دادگاه در هنگام صدور حکم ممنوع الخروجی بر اساس جرم و بدهی مانع خروج افراد از کشور می شود اما این احکام 6 ماه معتبر هستند و بعد از آن اثری ندارد اما قابل تمدید است و می توانند با نظر قاضی آن را تمدید کرد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
مستندات قانونی - موارد ممنوع الخروجی بابت مهریه
ماده ۲۳ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی
مرجع اجراءکننده رای باید به تقاضای محکومٌله قرار ممنوعالخروج بودن محکومعلیه را صادر کند. این قرار تا زمان اجرای رای یا ثبوت اعسار محکومعلیه یا جلب رضایت محکومٌله یا سپردن تامین مناسب یا تحقق کفالت مطابق قانون مدنی به قوت خود باقی است.
تبصره - درخصوص سفر واجب که وجوب آن از قبل ثابت شده باشد و سفرهای درمانی ضروری، دادگاه موقتاً به محکومعلیه اجازه خروج از کشور را میدهد.
ماده ۱۷ قانون گذرنامه
دولت میتواند از صدور گذرنامه و خروج بدهکاران قطعی مالیاتی و اجرای دادگستری و ثبت اسنادو متخلفین از انجام تعهدات ارزی طبق ضوابط و مقرراتی که در آییننامه تعیین میشود جلوگیری نماید.
ماده 201 آئین نامه اجرایی مفاد اسناد رسمی مصوب 1387.
در مواردی که متعهد در اجرای ماده 17 قانون گذرنامه مصوب سال 1351 ممنوع الخروج گردیده باشد چنانچه شخص ممنوع الخروج بنا به ضرورت بخواهد برای یک نوبت حداکثر به مدت 6 ماه از کشور خارج شود خود یا اشخاص ثالث می بایست ملکی را جهت تضمین مراجعت مدیون به کشور معرفی و درصورتی که ملک در رهن و یا بازداشت نباشد پس از ارزیابی توسط کارشناس رسمی و قطعیت آن صورت مجلسی با حضور رئیس ثبت رئیس و یا مسئول اجرا تنظیم و مراتب جهت بازداشت ملک و انعکاس در سوابق ثبتی به اداره ثبت مربوطه اعلام می گردد و بدیهی است درصورت مراجعت متعهد و معرفی خود ظرف مهلت مقرر از ملک مذکور رفع توقیف شده و ممنوع الخروجی برقرار می شود در غیر اینصورت بدون رعایت مستثنیات دین طلب بستانکار و حقوق اجرایی با فروش ملک مذکور از طریق مزایده استیفاء خواهد شد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما