مسئولیت فرزند خوانده که بابت چک رسید می دهد
من فرزند خوانده این خانواده هستم پدرم در سال 85 فوت میکند یک خونه شراکت داشتن با دوستشان. بعد از مدتی دوستشان پیش مادرم میاد و میگوید که یا سهم من را بخر یا بیا با هم بفروشیم . که مادرم تصمیم به فروش میگیرد میروند در بنگاه که قولنامه کنند داییم هم با اونا میرود قولنامه میکنند و داییم یک چک به مبلغ35000000 تومن بابت انتقال سند میده . سند مشکل پیدا کرد و سند انتقال داده نشد در سال 95 مادرم به خاطر سرطان فوت میکنه و دو هفته قبل از فوت یک رسید بابت چک از من گرفتند . داییم و خانواده مادرم پس از فوت مادرم قید من رو زدند . میخواستم ببینم راهی هست که در قبال این رسید مسئول نباشم ؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 374
پاسخ – آیا فرزند خوانده که رسید می دهد در مقابل چک مسئول است ؟
- صدور چک ممکن است از جهت تضمین انجام تعهد و حسن انجام کار صادر گردد و در صورتی وصول شود که متعهد خلف وعده کرده و در انجام معامله یا تعهدی که به عهده گرفته قصور کند.
- از نظر شکلی چک های ضمانت باید همانند چک های عادی بوده و دارای امضا و تاریخ، نبود قلمخوردگی و یکسان بودن عدد و حروف باشند.
- نکته قابل توجه در خصوص چک های ضمانت این است که برخلاف چک های عادی به صرف ارائه به بانک قابل وصول نمی باشند بلکه دارنده آن میبایست ابتدا در دادگاه حاضر شده و اثبات نماید که صادر کننده چک از انجام تعهدات خود خودداری نموده است.
- همچنین مطابق ماده 13 قانون صدور چک، چک های ضمانت در صورت عدم پرداخت وجه آن و خالی بودن حساب، قابل تعقیب کیفری نمی باشند و دارنده آن صرفا می تواند اقدامات حقوقی انجام دهد. بنابراین در صورتی که شخصی چک ضمانت صادر نماید این چک به علت نقض تعهد و اثبات تخلف در وعده وصول می گردد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مسئولیت فرزند خوانده که بابت چک رسید می دهد
♦ در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید باید گفت مطابق ماده 267 قانون مدنی ایفاء دین از جانب غیر مدیون هم جائز است اگر چه از طرف مدیون اجازه نداشته باشد ولیکن کسی که دین دیگری را ادا میکند اگر با اذن باشد حق مراجعه به او دارد و الا حق رجوع ندارد.
♦ از آنجایی که صدور چک ضمانت انجام تعهد از جانب دایی شما بابت حسن انجام تعهد مادر شما بوده و ایشان بدون آنکه مدیون باشند چک را صادر نمودند، وصول چک موجب حق رجوع ایشان به مدیون خواهد شد و ایشان می تواند مبلغی را که پرداخت نمودند از ماترک وصول نمایند.
♦ نکته ی حائز اهیمت در این رابطه این است که رسیدی که از شما دریافت گردید تنها موید و تاکید کننده ی پرداخت از جانب مدیون و با اجازه مدیون بوده تا حق رجوع برای ایشان باقی بماند.
♦ بنابراین ایشان برای وصول بدهی خود حق رجوع به ترکه را دارند و شما به عنوان فرزند خوانده مسئولیتی از این بابت نخواهید داشت و از آنجایی که وارث متوفی نیز نمی باشید کم شدن سهم الارث شما بابت این بدهی منتفی می باشد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
مستندات قانونی - مسئولیت صادرکننده رسید چک
ماده ۱۳ قانون صدور چک
در موارد زیر صادرکننده چک قابل تعقیب کیفری نیست:
الف – در صورتی که ثابت شود چک سفید امضا داده شده باشد.
ب – هرگاه در متن چک وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی شده باشد.
ج – چنانچه در متن چک قید شده باشد که چک بابت تضمین انجام معامله و یا تعهدی است.
د – هرگاه بدون قید در متن چک ثابت شود که وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی بوده یا چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است.
ه – در صورتی که ثابت شود چک بدون تاریخ صادر شده و یا تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخ مندرج در متن چک باشد.
ماده ۲۶۷ قانون مدنی
ایفاء دین از جانب غیر مدیون هم جائز است اگر چه از طرف مدیون اجازه نداشته باشد ولیکن کسی که دین دیگری را ادا میکند اگر بااذن باشد حق مراجعه به او دارد و الا حق رجوع ندارد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما