امکان طلاق برای زن به دلیل کارهای خلاف و غیر قانونی شوهر
سلام من با شوهرم ۱۷ ساله زندگی کردیم و ۳ تا بچه داریم و شوهرم با یک زن دیگه در ارتباطه و با چند نفر دیگه باهم خلاف میکنن و ضاهرا قاچاق میکنن و شوهرم شغل خوب و پر درامدی هم داره ولی به دلیل کارهای خلافش میخوام ازش طلاق بگیرم و اون نمیخواد منو طلاق بده ایا میتونم ازش طلاقم رو بگیرم؟؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 1074
پاسخ – آیا می توانم از شوهرم که یک خلافکار است طلاق بگیرم ؟
- قانون مدنی زن و شوهر را مکلف به حسن معاشرت و تمکین از یکدیگر کرده است.حسن معاشرت مصادیق بسیار فراوانی دارد که حصری نیست و احراز آن توسط محکمه انجام خواهد شد.
- در اینکه همسر شما به طور اعمال مجرمانه یا خلاف اخلاق انجام می دهد، باید در دادگاه این سخن به اثبات برسد و بررسی به اعمال مجرمانه همسر شما در دادسرا و دادگاه کیفری قابل بحث است و در دادگاه خانواده محلی از اعراب ندارد و حتما این اعمال باید اثبات شود در غیر این صورت همسر شما می تواند به استناد مواد 697 و 698 قانون مجازات تعزیرات می تواند از شما شکایت کند.
- روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا مانند تقبیل (بوسیدن) میشود اشاره کرد و جز جرایم تعزیری میباشد.
- رابطه نامشروع به معنای رابطه جنسی نیست بلکه اگر کاری بر خلاف عفت عمومی باشد و جامعه آن را قبول نکند، رابطه نامشروع محسوب میشود. این در حالی است که در زنا، رابطه جنسی و عمل دخول میان زن و مرد فاقد رابطه زوجیت، برقرار باشد.
- رابطه نامشروع مادون زنا (غیر از زنا) در ماده 637 قانون مجازات اسلامی تشریح شده است.
- در این جرم که تعزیری محسوب میشود، طبق وحدت رویه جدید اخیر به شماره 770 ، دیوان عالی کشور، موضوع رابطه نامشروع مادون زنا از تعزیرات غیر منصوص شرعی محسوب شده و قوانین این نوع تعزیرات بر آن حاکم است از جمله، کسر ایام بازداشت قبلی، تخفیف، تعلیق، تعویق صدور حکم و موارد دیگر شامل آن میشود.
- در صورت احراز شرایط فوق در دادسرای کیفری و تفهیم اتهام و مجرم شناخته شدن همسر شما، این احتمال می رود دادگاه خانواده به استناد بنده 3 تبصره الحاقی ماده 1130 قانون مدنی که از مصادیق عسر و حرج محسوب می شود، همسر شما را مجبور به طلاق شما کند در صورت استنکاف دادگاه راسا اقدام به صدور حکم طلاق می کند.
- اما راه حل دیگری که به ذهن می رسد، طلاق توافقی است؛که در قانون و فقه امامیه تحت عنوان طلاق خلع نامیده می شود و شما باید مالی را به عنوان فدیه به شوهر خود بدهید و موافقت او را برای طلاق توافقی جلب کنید.
- مقررات مربوط به طلاق توافقی در ماده 25 قانون حمایت از خانواده آمده است که زوجین در ابتدا باید به مرکز مشاوره رجوع کنند؛ این مرکز طبق ماده 19 همین قانون سعی در سازش بین زوجین دارد.
- در صورت عدم سازش، گواهی تحت عنوان گواهی عدم سازش با دلایل و مستندات محکمه پسند به دادگاه ارسال می گردد و تصمیم نهایی با دادگاه است.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
مستندات قانونی - طلاق زن
ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی
هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراهکننده تعزیر میشود.
ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی
هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یاتوزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت راساً یا به عنوان نقلقول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی بهغیر وارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.
ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی
هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری راصریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی کهموجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
تبصره - در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد شد
ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی
در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی میتواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه میتواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده میشود.
تبصره (۱۳۸۱/۴/۲۹) - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامهی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب میگردد:
۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماریهای صعبالعلاج روانی یا ساری یا هر عارضهی صعبالعلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید
ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده 1391
درصورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد طرفین میتوانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتداء در مراکز مذکور مطرح کنند.در صورت عـدم انصراف متقاضی از طلاق، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق جهت اتخاذ تصمیم نهائی به دادگاه منعکس میکند.
ماده ۱۹ قانون حمایت خانواده 1391
مراکز مشاوره خانواده ضمن ارائه خدمات مشاورهای به زوجین، خواستههای دادگاه را در مهلت مقرر اجراء و در موارد مربوط سعی در ایجاد سازش میکنند. مراکز مذکور در صورت حصول سازش به تنظیم سازشنامه مبادرت و در غیر این صورت نظر کارشناسی خود در مورد علل و دلایل عدم سازش را به طور مکتوب و مستدل به دادگاه اعلام میکنند.
تبصره ـ دادگاه با ملاحظه نظریه کارشناسی مراکز مشاوره خانواده به تشخیص خود مبادرت به صدور رای میکند.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما