-

 

ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 25 آبان 1400

 انتخاب وکیل و مشاور حقوقی در دعاوی خانواده

زن و شوهر 20 سال زندگی مشترک داشته اند و دو فرزند پسر و دختر دارند و علیه هم دعاوی خانوادگی از جمله مهریه، اجرت المثل، نفقه و استرداد جهیزیه و تمکین مطرح نموده اند .برای مدیریت و به نتیجه رساندن دعاوی خانوادگی متعدد چه راهی وجود دارد ؟ آیا مشورت با وکیل یا داشتن وکیل ضرورت دارد یا خودم می توانم با مطالعه قوانین و کسب اطلاعات حقوقی اینکار را انجام دهم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 355

پاسخ - نحوه انتخاب مشاور حقوقی و وکیل دادگستری متخصص دعاوی خانواده

  • به طور کلی باید به این نکته توجه داشت که استفاده از امتیازات قانونی در جهت احقاق حقوق نیاز به تسلط کافی بر قوانین و مقررات و کاربرد به موقع آن ها دارد و دعاوی خانوادگی نیز از این امر مستثنی نیست.
  • مشاوره حقوقی در دعاوی خانوادگی به خصوص بحث مربوط به مهریه بسیار مهم است چراکه در صورت عدم استفاده از امتیاز ها و ظرفیت هایی که قانونگذار برای افراد جامعه در نظر گرفته است ممکن است حقوق افراد در این زمینه تضییع شود و نتوانند از حقوق قانونی خود دفاع کنند.
  • همچنین باید اشاره داشت که داشتن وکیل و مشاور حقوقی در دعاوی خانوادگی به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در حصول نتیجه، تاثیر مثبت خواهد داشت.
  • البته در خصوص مشاوره در دعاوی خانوادگی توجه به این نکته مهم است که افراد و متقاضیان باید با وکیلی مشورت نمایند که در این حوزه تخصص دارد و به همه پیچ و خم های روند دعاوی اداری و دادگاه های خانواده آشنا باشد. در طرف مقابل مشاوره با افراد ناآگاه و غیرمتخصص ممکن است افراد را از رسیدن به حقوق خود باز دارد.
  • نکته قابل توجه دیگر این است که وکیل دعاوی خانوادگی در جلسه مشاوره در مورد مشکلات افراد جامعه، به آن ها یک ذهنیت واقعی در این خصوص می دهد و گاهی آن ها را از تصمیمی که گرفته اند بر حذر می دارد چرا که به نفع آن ها نیست.
  • نکته دیگر اینکه مشاوره با وکیل در خصوص دعاوی خانوادگی معجزه نمی کند ولی این جلسه مشاوره منجر به انتخاب راه درست، پیشبینی دعاوی آینده و به طور کلی مدیریت حقوقی یک دعوا می شود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص راه انتخاب وکیل و مشاور حقوقی در دعاوی خانواده

♦ در خصوص پاسخ به سوال شما باید اشاره داشت که جهت صدور حکم طلاق به درخواست زوجه نیاز به دلایل و مستندات قانونی است که در قوانین و مقررات به آن اشاره شده است ولی این اقدامات ممکن است زمینه ای برای طرح دعوای طلاق باشد و در صورت مصر بودن زوجه به طلاق و طولانی شدن زندگی جداگانه ممکن است قاضی با طلاق موافقت کند لذا بهتر است با یک وکیل متخصص در دعاوی خانوادگی مشورت نمایید.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مواد قانونی قابل استناد - وکیل دعاوی خانواده

اصل 10 قانون اساسی

 از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، همه قوانین و مقررات و برنامه‌ریزی‌های مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.

اصل 21 قانون اساسی

 دولت موظف است حقوق زن را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین نماید و امور زیر را انجام دهد:

۱- ایجاد زمینه‏‌های مساعد برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او.

۲- حمایت مادران، بالخصوص در دوران بارداری و حضانت فرزند، و حمایت از کودکان بی‌سرپرست.

۳- ایجاد دادگاه صالح برای حفظ کیان و بقای خانواده.

۴- ایجاد بیمه خاص بیوگان و زنان سالخورده و بی‌سرپرست.

۵- اعطای قیمومت فرزندان به مادران شایسته در جهت غبطه آنها در صورت نبودن ولیّ شرعی.

ماده 1119 قانون مدنی

 طرفین عقد ازدواج میتوانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا درمدت معینی غائب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتاری نماید که‌ زندگانی آن ها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهائی خود را مطلقه‌ سازد.

ماده 1129 قانون مدنی

در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجراء حکم محکمه و الزام او بدادن نفقه زن می‌ تواند برای طلاق به حاکم ‌رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق مینماید ‌همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.

ماده 1130 قانون مدنی

ر صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:

۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.

۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.

۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.

۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.

۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص و هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری کلیک کنید.