آیا حمایت از زن برای طلاق از شوهرش جرم است ؟
سلام. من میخوام از شوهرم طلاق بگیریم ولی خانوادم با این کار مخالفن و حتی منو توی خونشون هم راه نمیدن تا بتونم طلاق بگیرم. حالا یکی از دوستان دوران دبیرستانم که مجردی زندگی میکنه گفته بیا پیش من زندگی کن و تا وقتی طلاق میگیری تمام هزینه های دادگاه و وکیلت رو میدم. میخواستم بدونم اگر شوهرم بفهمه که خونه دوستم هستم و اون داره حمایت مالیم میکنه، از لحاظ قانونی میتونه مشکلی برای دوستم ایجاد بکنه و یا ازش شکایت کنه به نتیجه میرسه؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 1486
پاسخ - کمک و حمایت از زن برای طلاق از همسرش
- برای آنکه یک عمل جرم محسوب گردد باید عناصر اختصاصی و عمومی جرم محقق گردد. عناصر عمومی جرم عناصری است که درهمه ی جرایم مشترک است و به سه دسته ی عنصر قانونی، عنصر مادی و عنصر معنوی تقسیم می گردد.
- عنصر قانونی به معنای فعل یا ترک فعلی است که مقنن در قانون آن را جرم شناخته و برای آن مجازات تعیین نموده است. اهمیت این مسأله در آن است که تا زمانی که یک عمل یا رفتار هرچند غیر اخلاقی، زشت و ناپسند باشد اما در قانون جرم شناخته نشده و برای آن مجازات تعیین نگردد، نمی توان از مرتکب آن شکایت نمود.
- عنصر مادی جرم عبارت از فعل یا ترک فعلی است که نشان دهنده ی قصد و نیت درونی مجرم است. بنابراین تا زمانی که نیت و اراده ی افراد به ظهور خارجی نرسد یا در مورد ترک فعل در صورتی که امتناع از عملی که تکلیف قانونی است محقق نگردد، جرم واقع نشده است.
- بر مبنای عنصر مادی جرایم به جرایم آنی و مستمر، جرایم ساده و مرکب و جرایم مطلق و مقید تقسیم می گردند. جرم آنی جرمی است که تحقق آن دفعتا یا در فاصله زمانی کوتاه محقق گردد؛ مانند جرم سرقت که با ربودن مال غیر محقق می گردد.
- جرم مستمر جرمی است که برعکس جرم آنب تحقق آن بصورت مستمر می باشد؛ مانند جرم مخفی نمودن اموال سرقت شده که در طول زمان و بصورت مستمر می باشد.
- جرم ساده جرمی است که عنصر مادی جرم از یک فعل یا ترک فعل حاصل شده باشد مانند جرم قذف در حالی که جرم مرکب یا جرم به عادت جرمی است که عنصر مادی مستلزم اعمال متعدد است که هر یک از آن اعمال منفردا قابل تعقیب نیستند. برای نمونه جرم کلاهبرداری با توسل به وسایل تقلبی و به دست آورن مال محقق می گردد.
- در جرم مطلق بوجود آمدن نتیجه اهمیتی ندارد و صرف ارتکاب عنصر مادی موجب تحقق جرم و مجازات مرتکب می شود درحالی که در جرایم مثید تا زمانی که نتیجه ی جرم حاصل نشده باشد جرم محقق نشده و قابل مجازات نیست.
- عنصر آخر برای تحقق جرم عنصر روانی جرم می باشد. عنصر روانی جرم بدان معناست که جرم باید به خواست و ارادهی فاعل باشد. به عبارت دیگر منظور از عنصر روانی این است که اراده ی ارتکاب جرم در زمان تحقق جرم در فاعل جرم وجود داشته و او قصد نقض حکم مقنن و اخذ نتیجه ی خاص مجرمانه را داشت باشد.
- وجود اراده در تمامی جرایم اعم از عمدی و غیرعمدی وجود دارد. در جرایم عمدی اراده ی ارتکاب جرم به همراه قصد مجرمانه منجر به تحقق عنر روانی می شود. در جرایم غیرعمدی اراده ی ارتکاب جرم همراه با خطا منجر به ایجاد عنصر روانی می گردد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص جرم دانستن کمک به طلاق
♦ در پاسخ به پرسشی که مطرح فرمودید باید گفت حمایت از زن برای طلاق از شوهرش جرم نمی باشد چرا که همانگونه که در مطالب بالا ذکر گردید، برای تحقق جرم نیاز است تا عمل توسط مقنن جرم انگاری شده و مجازت برایش تعیین گردد در حالی که برای این عمل یعنی تشویق شما به طلاق و حمایت مالی در انجام طلاق در قانون جرم انگاری ای صورت نگرفته است و بنابراین قابل شکایت نمی باشد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
مستندات قانونی - حمایت از برای طلاق
ماده ۲ قانون مجازات اسلامی
هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود.
ماده ۱۴۴ قانون مجازات اسلامی
در تحقق جرائم عمدی علاوه بر علم مرتکب به موضوع جرم، باید قصد او در ارتکاب رفتار مجرمانه احراز گردد. درجرائمی که وقوع آنها براساس قانون منوط به تحقق نتیجه است، قصد نتیجه یا علم به وقوع آن نیز باید محرز شود.
ماده ۱۴۵ قانون مجازات اسلامی
تحقق جرائم غیر عمدی، منوط به احراز تقصیر مرتکب است. در جنایات غیرعمدی اعم از شبه عمدی وخطای محض مقررات کتاب قصاص و دیات اعمال می شود.
تبصره- تقصیر اعم از بی احتیاطی و بی مبالاتی است. مسامحه، غفلت، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات دولتی و مانند آنها، حسب مورد، از مصادیق بی احتیاطی یا بی مبالاتی محسوب می شود.
ماده ۱۴۹ قانون مجازات اسلامی
هرگاه مرتکب در زمان ارتکاب جرم دچار اختلال روانی بوده به نحوی که فاقد اراده یا قوه تمییز باشد مجنون محسوب می شود و مسوولیت کیفری ندارد.
اصل ۳۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد.
اصل ۳۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
اصل، برائت است و هیچکس از نظر قانون مجرم شناخته نمیشود، مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما