تهمت دروغ دزدی
شخصی به اینجانب ازروی حدس و گمان و کدورت قبلی تهمت دزدی زده است و در تاريخي که اطلاع داده من درسرکارم حضورداشته ام وشاهدان هم شهادت میدهند با این وجود که روزی که به من اعلام کرد با شاهد رفته ام ولی بعد از یک ماه شکایت کرده باید چکارکنم آبرویم را برده چکار کنم؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 3061
پاسخ – چگونه از تهمت دروغ دزدی دفاع کنم ؟
- تهمت یا افترا عبارت است از اینکه فردی جرمی را به دیگری نسبت دهد بدون آن که قادر به اثبات آن باشد.
- به موجب ماده 697 قانون مجازات اسلامی هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری راصریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی کهموجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
- برای تحقق جرم افترا، فعل یا ترک فعل مورد انتساب باید جرم باشد. همچنین، این انتساب باید صریح باشد. البته لازم نیست مرتکب مشخصات دقیق جرمی را که ارتکاب آن را به دیگری نسبت می دهد تعیین کند بلکه کافی است در عنوان مجرمانه صراحت داشته باشد.
- هرگاه افترا زننده بتواند درستی نظر خود را در ممورد ارتکاب جرم از سوی شخص مورد اتهام به اثبات برساند، قابل مجازات نخواهد بود.
- افترا زننده باید در انتساب نادرست جرم به طرف مقابل عمد داشته و نسبت به جرم بودن عملی که به دیگری نسبت می دهد آگاهی داشته باشد.
- در جرمم افترا یا تهمت، وجود سوءنیت خاص یعنی قصد بی آبرو کردن یا هتک حرمت و حیثیت طرف مقابل ضروری است.
- افترا می تواند عملی باشد؛ توضیح آنکه گاه ممکن است فرد به جای بیان سخن افترا آمیز یا انتشار مطلب افترا آمیز، با گذاشتن ادوات و اشیای اتهام آور نزد وی، او را در مظان اتهام قرار دهد.
- به موجب ماده 699 قانون مجازات اسلامی هر کس عالماً عامداً به قصد متهم نمودن دیگری آلات و ادوات جرم یا اشیایی را که یافت شدن آن در تصرف یک نفر موجب اتهام او میگردد بدون اطلاع آن شخص در منزل یا محل کسب یا جیب یا اشیایی که متعلق به او است بگذارد یا مخفی کند یا به نحوی متعلق به او قلمداد نماید و در اثر این عمل شخص مزبور تعقیب گردد، پس از صدور قرار منع تعقیب و یا اعلام برائت قطعی آن شخص، مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم میشود.
- در افترای عملی، عنصر مادی رفتار فعل مثبت یا ترک است همچون گذاردن و مخفی نمودن اشیا و ادوات. همچنین، اشیا و آلات باید بدون اطلاع طرف مقابل گذارده شده یا مخفی شده باشد.
- وجود عمد و قصد و علم و آگاهی به رفتار نیز از عناصر روانی مورد نیاز جرم افترای عملی می باشد.
- مجازات جرم افترا جز در مواردی که موجب حد است، یک ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد خواهد بود.
- توضیح آنکه اگر افترا برای نمونه قذف محسوب شود، بر مرتکب حد قذف جاری می گردد. قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگری است.
- لازم به ذکر است که افترا از جرایم قابل گذشت بوده و با گذشت شاکی خصوص قرار موقوفی تعقیب صادر میگردد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص تهمت دروغ دزدی
♦ در پاسخ به پرسش شما در خصوص تهمت دروغ دزدی باید گفت شما می توانید از این فرد تحت عنوان جرم افترا شکایت نمایید. به این منظور باید به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه نموده و با شهادت دو شاهد مرد وقوع جرم را ثابت نمایید.
♦ لازم به ذکر است در صورت اثبات ادعای شما، افترا زننده ملزم به اعادع حیثیت می گردد و نیازی به نگرانی از بابت آبرویتان نیست. بهتر است برای شکایت از وکیل کیفری کمک بگیرید.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
مستندات قانونی - جرم تهمت و افترا
ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی
هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری راصریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی کهموجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
تبصره - در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهدشد.
ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی
هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یاتوزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت راساً یا به عنوان نقلقول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی بهغیر وارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.
ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی
هر کس عالماً عامداً به قصد متهم نمودن دیگری آلات و ادوات جرم یا اشیایی را که یافت شدن آن در تصرف یک نفر موجب اتهام او میگردد بدون اطلاع آن شخص در منزل یا محل کسب یا جیب یا اشیایی که متعلق به او است بگذارد یا مخفی کند یا به نحوی متعلق به او قلمداد نمایدو در اثر این عمل شخص مزبور تعقیب گردد، پس از صدور قرار منع تعقیب و یا اعلام برائت قطعی آن شخص، مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سالو یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم میشود.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما