بررسی امکان شکایت غیر حضوری بابت توهین و فحاشی
من امروز عصر با چت با یک نفر برای خرید و فروش اکانت های گیمینگ با فردی وارد چت شدم که فرد مذکور با بهم زدن خرید و فروش اقدام به فحاشی ناموسی کرد( در واتس آپ) که بنده از فحاشی ایشون اسکرین گرفتم.از طرفی هم دوست ندارم پام به دادگاه باز شود .آیا میتوانم شکایت غیر حضوری و الکترونیک از ایشون بکنم ؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 1119
پاسخ - آیا بدون حضور در دادگستری می توان از کسی شکایت کرد ؟
- توهین عبارت است از هر فعل یا ترک فعلی اعم از گفتار، رفتار، کتابت و اشارت که از نظر عرف و عادت موجب کسر شأن یا باعث تخفیف یا پست شدن طرف مقابل گردد.
- توهین به دو نوع عام و خاص تقسیم می گردد؛ توهین عام عبارت است از هر فعل یا ترک فعلی که به نحوی از انحا در حیثیت و شرافت طرف جرم خدشه وارد کند. در این معنی توهین در برگیرنده جرایمی از قبیل افتراء، نشر اکاذیب، قذف، سب و هجو می باشد که به همراه توهین در مفهوم خاص جرایم علیه حیثیت اشخاص را تشکیل می دهد.
- توهین خاص، عبارت است از اعمالی که توسط قانونگذار به عنوان جرم توهین مطرح شده است و شامل جرایمی می شود که در قوانین کیفری تحت عنوان توهین به آن ها اشاره شده است؛ مانند، توهین به افراد عادی، توهین به بانوان، توهین به مقامات رسمی کشور، توهین به مقامات رسمی و نمایندگان سیاسی ممالک خارجی و توهین به مقدسات.
- توهین همچنین به دو نوع ساده و مشدد تقسیم می شود؛ توهین ساده عبارت است از توهین به افرادي عادي که در ماده 608 قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده است. این ماده مقرر می دارد توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزاي نقدي خواهد بود.
- جرم توهین به اعتبار شخصیت و مقام و منصب طرف توهین یا اهمیت ویژه آن و یا وسیله ارتکاب آن با عکس العمل شدید قانونگذار مواجه شده است که به آن توهین مشدد گفته می شود. برای نمونه توهین به مقدسات اسلامی و رهبران الهی، توهین به امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، توهین به رئیس جمور و.. از مصادیق توهین مشدد می باشند.
- لازم به ذکر است نمی توان برای توهین مصادیق معدودی ذکر کرد و اگر مصادیقی هم ذکر شود از باب تمثیل می باشد. برای نمونه ماده 608 قانون مجازات اسلامی فحاشی و استعمال الفاظ رکیک را توهین دانسته است.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
شرایط تحقق جرم توهین
انجام عمل وهن آور : عمل مادی وهن آور ممکن است به صورت کتبی یا شفاهی، حضوری یا غیابی، به وسیله گفتار یا کردار یا کتابت باشد یا بدون این وسایل صورت گیرد. لازم به ذکر است راست بودن یا دروغ بودن نسبت های وارده در جرم توهین شرط نیست و همچنین موهون شدن طرف نیز ضرورت ندارد، بلکه گفتار یا رفتار واهن و به طور کلی اعمال توهین آمیز از نظر عرف باید سبک و وهن آور باشد.
مشخص بودن طرف توهین : از این رو اگر کسی کلمات اهانت آمیز را ادا کرد که مشخص نشود متوجه چه کسی یا چه موضوعی است، نمی توان عمل او را جرم توهین دانست.
علم و آگاهی مرتکب : مرتکب باید به وهن آور بودن کردار، رفتار، گفتار و نوشتاری که به حیثیت و شرافت طرف جرم لطمه وارد می کند.
عمد و قصد مرتکب : مرتکب جرم توهین باید اراده و قصد هتک حیثیت و شرافت و حرمت طرف داشته باشد.
لازم به ذکر است فحاشی به معنای بکار بردن الفاظ رکیک و زشت نسبت به شخص یا اشخاص دیگر است و از مصادیق توهین بشمار می آید.
همچنین اگر فحاشی حاوی عنوان ناروای ناموسی به اعضای خانواده ی او باشد، در صوررت احراز قاضی نسبت به این مسأاله که فحاش در واقع منظور و قصد دادن نسبت زنا داشته است، به حد قذف که هشتاد ضربه شلاق میباشد محکوم میگردد؛ در غیر این صورت مجازات فحاش تنها مجازات مقرر برای جرم فحاشی خواهد بود.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت غیر حضوری بابت توهین و فحاشی
♦ در پاسخ به پرسش شما باید گفت جرم توهین و فحاشی از طریق نوشتن الکترونیکی همچون پیام یا درج و انتشار در فضای مجازی مانند شبکه های اجتماعی نیز محقق می گردد.
♦ در خصوص بررسی امکان شکایت غیر حضوری بابت توهین و فحاشی باید گفت شما می توانید شکایت خود را در سامانه اینترنتی قوه قضائیه عدل ایران ((www.adliran.ir ثبت نمایید. البته برای این کار شما باید دارای کد ثنا یا حساب کاربری در سامانه ثنای قوه قضائیه باشید. در غیر این صورت نیاز است ابتدا اقدام به ثبت نام در سامانه ثنا قوه قضائیه نمایید.
♦ پس از ثبت شکایت در صورتی که نمی خواهید پای شما به دادگاه باز شود می توانید انجام سایر مراحل را به یک وکیل کیفری با تجربه بسپارید تا پی گیر شکایت شما بوده و در جلسات رسیدگی شرکت نماید چراکه رسیدگی به پرونده حضوری می باشد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
مستندات قانونی - شکایت توهین و فحاشی
ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی
هر کس به مقدسات اسلام و یا هر یک از انبیاء عظام یا ائمه طاهرین(ع) یا حضرت صدیقه طاهره(س) اهانت نماید اگر مشمول حکم سابالنبی باشد اعدام میشود و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد.
ماده ۵۱۷ قانون مجازات اسلامی
هر کس علناً نسبت به رئیس کشور خارجی یا نماینده سیاسی آن که در قلمرو خاک ایران وارد شده است توهین نماید به یک تا سه ماه حبس محکوم میشود مشروط به اینکه در آن کشور نیز در مورد مذکور نسبت به ایران معامله متقابل بشود.
تبصره - اعمال مواد این فصل منوط به تقاضای دولت مربوطه یا نماینده سیاسی آن دولت یا مطالبه مجنیعلیه یا ولی او است و در صورت استرداد تقاضا تعقیب جزائی نیز موقوف خواهد شد.
ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی
هر کس با توجه به سمت، یکی از روسای سه قوه یا معاونان رئیس جمهوری یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانهها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداریها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین نماید به سه تا شش ماه حبس و یا تا (۷۴) ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود.
ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی
هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شوون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما